Loboda, planta de sezon cu beneficii uimitoare pentru sănătate

March 8, 2021
466 Views

Loboda este una dintre verdeţurile-vedetă ale acestui sezon, nu numai datorită gustului delicios pe care îl oferă mâncărurilor. ci mai ales datorită beneficiilor uimitoare pentru sănătate pe care aceasta le oferă organismului.

Încă din Antichitate, loboda a fost utilizată în scop terapeutic pentru prevenţia şi tratarea unor afecţiuni digestive sau cardiovasculare, dar şi pentru proprietăţile sale antioxidante. Este o plantă care conţine numeroşi nutrienţi şi vitamine benefice organismului.

Loboda – beneficii pentru sănătate

Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale lobodei includ capacitatea sa de a regla digestia, de a îmbunătăţi sănătatea rinichilor, de a întări sistemul imunitar și de a detoxifia sângele. De asemenea, unii specialişti susţin că un consum regulat de lobodă ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer şi boli cornice.

Loboda este bună pentru stimularea digestiei datorită nivelurilor de fibre alimentare şi alte minerale pe care le conţine şi care optimizează procesele digestive. Astfel, consumând-o, poţi reduce riscul de constipaţie, precum şi problemele gastrointestinale mai grave, cum ar fi ulcerele gastrice sau chiar cancerul de colon.

Bună pentru sănătatea rinichilor

Funcţionarea rinichilor
S-a dovedit ştiinţific faptul că loboda are un efect laxativ şi diuretic uşor. Acest lucru ajută la purificarea rinichilor şi elimină rapid toxinele, excesul de săruri, apă sau chiar grăsime din organism. În plus, consumul de lobodă este considerat a fi benefic şi pentru sănătatea vezicii biliare.

Îmbunătăţirea metabolismului

Proteinele, mineralele şi vitaminele pe care le conţine loboda ajută la reglarea hormonală, necesară pentru menţinerea corectă a funcţionării întregului organism. De asemenea, nivelurile ridicate de fier şi calciu stimulează crearea celulelor roşii în sânge, ajutând circulaţia, precum şi oxigenarea ţesuturilor şi organelor, accelerând astfel metabolismul.

Întărirea sistemului imunitar

Leave A Comment

%d bloggers like this: