Invitație la mediere – invitat Mihai Wittenberger

       Invitație la mediere – invitat Mihai Wittenberger

Cum să nu iubești Cluj-Napoca?

Sunt locuri care ne marchează într-un fel absolut încântător, așa cum sunt semeni de-ai noștri care adună cioburi din versurile răvășite ale istoriei și creează marturii desăvârșite.
Ce clujan nu și-a plimbat cu mândrie, oaspeții pe lângă vechiul zid al cetății ori pe strada Universității, in Piața Lucian Blaga sau in Piața Unirii, pe strada Mihail Kogălniceanu ori în Piața Avram Iancu, la Teatru sau la Muzeul de Istorie a Transilvaniei?
Încă mai sunt la Cluj-Napoca destinații de 5 stele, care îți șoptesc despre freamătul înaintașilor.
Ca mediator, dar în primul rând ca om ce prețuiește istoria, simt că pot face mai mult pentru conștientizarea importanței minunatelor clădiri istorice din Cluj-Napoca.
Nu contează dacă avem privilegiu să locuim într-o clădire istorică ori intr-un bloc de cartier, dacă muncim in sistemul public sau privat, dacă suntem clujeni din tată-n fiu sau am fost adoptați de acest adevărat leagăn pentru orice tânăr visător, toți avem bucuria de a inspira aerul încărcat de istorie din centrul napocensian.
Alături de invitatul meu, dl prof. Dr. Mihai Wittenberger, într-un dialog despre arhitectura orașului Cluj-Napoca în contextul exploziilor imobiliare.
Realizatoare Ramona Mocian
video emisiunea

Leave A Comment