Când ar putea fi gata un paşaport digital de vaccinare pentru călătorii. Ce spun statele membre şi care sunt principalele obstacole

March 7, 2021
122 Views

Comisia Europeană vrea să repornească călătoriile în interioriul Uniunii Europene şi dincolo de graniţele acesteia prin emiterea unui „certificat verde digital”, un document care să ateste că o persoană a fost imunizată anti- COVID-19. Într-o scrisoare trimisă vineri statelor membre, Ursula von der Leyen, spunea că acestea sunt „asigurarea că oamenii se pot bucura de libertatea de mişcare fără a pune în pericol sănătatea publică”.

«Certificatul Verde Digital» va fi realizat pentru a facilita libertatea de mişcare şi pentru a ne asigura că, în ciuda restricţiilor care rămân în vigoare, ele vor fi folosite doar acolo unde este justificat şi doar la un nivel corespunzător”, scrie Ursula von der Leyen statelor-membre, potrivit Politico.

Acest certificat pune o mulţime probleme statelor membre de la probleme legale privind tipul de vaccin şi timpi diferiţi de vaccinare la confidenţialitatea datelor. Mai mult decât atât, şi poate în primul rând ,statele membre nu au au clarificat încă poate cel mai important aspect, şi anume ce ar trebui să conţină acest certificat.

Propunerea legislativă va fi înaintată Comisiei Europene pe 17 martie şi multe detalii nu au fost încă stabilite, scrie Politico.
Un lucru este însă cert, şi anume că CE doreşte ca acestea să conţină nu doar dovada vaccinării, ci şi rezultatele testelor şi informaţii despre recuperarea în urma bolii. Liderii UE s-au pus de acord săptămâna trecută să lucreze pentru o „abordare comună la certificatele de vaccinare”, dar, în ciuda acestui lucru, multe ţări au ridicat probleme practice, etice sau de discriminare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: