Poate că varza nu câștigă premiul pentru cea mai ”apetisantă” legumă din câte cunoaștem, dar cu siguranță își merită locul în dieta noastră.
Poate că varza nu câștigă premiul pentru cea mai ”apetisantă” legumă din câte cunoaștem, dar cu siguranță își merită locul în dieta noastră, iar asta datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate. O întâlnim atât roșie, cât și verde sau albă și face parte din familia cruciferelor- broccoli, conopidă, varză de Bruxelle și altele. Iată câteva motive pentru care să o consumi, în special crudă, nu gătită.
Varza: beneficii pentru sănătate
Conține vitamina C
Portocalele nu sunt singura sursă de vitamina C și, din fericire, acest nutrient se regăsește și în varză, care este bogată în acest antioxidant. Mai exact, oferă 70% din necesarul zilnic recomandat. Vitamina C ajută la absorbția fierului din alimentele vegetale pe care le consumăm, produce colagen și sporește sistemul imunitar pentru a ne proteja de anumite boli.
Varza este o sursă ideală de fibre
Dacă vrei să ai o dietă bogată în fibre, varza ar putea fi răspunsul- 250g de varză tocată oferă 5g de fibre. Fibrele ajută la ameliorarea constipației, echilibreață nivelul glicemic, scade nivelul colesterolului și îmbunătățește sănătatea digestivă.