Care este eficienţa vaccinului Johnson&Johnson. România va primi opt milioane de doze

February 26, 2021
464 Views

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a confirmat (miercuri, 24.02) o eficienţă cuprinsă între 81,7% şi 87,6% a vaccinului înr-o singură doză împotriva COVID-19 Johnson & Johnson, în documente pe care le-a făcut publice cu două zile înainte de o reuniune a Comitetului său consultativ în vederea unei autorizări de urgenţă a vaccinului în Statle Unite, relatează AFP.

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a COVID-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.

FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea COVID-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.

României i-ar reveni opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, iar acestea ar putea fi utilizate în centrele mobile care merg în localităţi izolate sau fără acces la un centru de vaccinare, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Şi a precizat că avantajul acestui vaccin este că se administrează o singură doză.

Leave A Comment