Pietre la rinichi: trucul simplu pentru a evita formarea lor

February 24, 2021
131 Views

Alimentele consumate și cantitatea de lichide consumate zilnic pot contribui la formarea unor tipuri de unele calculi renali (pietre la rinichi). Specialiștii de la Harvard Medical School spun că formarea lor poate fi prevenită, acordând atenție consumului de lichide și alimente.

În primul rând, asigurați-vă că beți multe lichide în fiecare zi și evitați deshidratarea. Pietrele la rinichi se formează atunci când anumite minerale se concentrează în urină și formează cristale dure. Bând mult lichid, puteți reduce concentrația acestor minerale. Încercați să beți opt până la 12 pahare de apă (sau alte lichide) pe zi.Cel mai frecvent tip de piatră la rinichi este piatra de oxalat de calciu. De fapt, aproximativ 80% din toate pietrele la rinichi sunt formate din oxalat de calciu. Numele ar putea duce la părerea că ar trebui să consumați o dietă cu conținut scăzut de calciu pentru a evita formarea lor, dar, de fapt, ar trebui să faci de fapt contrariul.

De ce e necesar mai mult calciu
Majoritatea persoanelor care dezvoltă calculi cu oxalat de calciu absorb prea mult oxalat. Oxalatul este absorbit de intestine și trece în fluxul sanguin. Organismul folosește ceea ce are nevoie și trimite excesul la rinichi pentru a excreta în urină. În urină, concentrația mai mare de oxalat se poate combina cu calciu pentru a provoca pietre la rinichi.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: