Ministrul Transporturilor anunţă ce autostrăzi şi drumuri expres vor fi gata în 2021

February 24, 2021
475 Views

Anul acesta vor fi daţi în folosinţă 25 de km de autostradă între Sebeş şi Turda şi 40 de km din drumul expres Craiova-Piteşti, de asemenea, până la finalul anului, se va putea circula pe un drum nou şi la ieşirea din ţară prin Vama Giurgiu-Ruse, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Acesta a anunţat, marţi, într-un interviu la DigiFM, care sunt tronsoanele de autostradă şi drumurile expres pe care vom circula în 2021, precizând că primul care ar trebui să fie dat în folosinţă este tronsonul Sebeş -Turda, 25 de km, o lucrare care a început în 2015 şi trebuia să fie finalizată în 2 ani.

”Ieri am emis şi autorizaţia de construire pentru primul sector de 17 km de la Craiova la Balş. Lotul unu ar putea fi gata anul viitor. Lotul 3 e semnat cu acelaşi constructor de pe lotul doi care e foarte ambiţios şi a şi livrat. Lotul patru a fost în proceduri de contestaţii. Se trimite din nou câştigătorul şi se semnează contractul.”, a transmis ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a precizat că anul acesta va mai fi finalizat şi ultimul sector de 10 km din autostrada A3 Transilvania, la Târgu Mureş dar şi varianta de ocolire Satu Mare care este la profil de Drum Expres pe o porţiune de 12 km. De asemenea, ministrul a menţionat că mai există o serie de proiecte mai mici care se finalizează anul acesta, printre care un drum expres de 6 km, la intrarea dinspre Bulgaria la Vama Giurgiu care ocoleşte Giurgiu şi ne scoate pe DN5.

”Este un drum cu 4 benzi realizat din beton. Soluţia din beton a dat greş în anii 90, însă acum este altă tehnologie. Lucrează o firmă austriacă care a mai lucrat în România pentru piste de aeroport din beton. Scăpăm de acea ruşine când ieşim din vamă. Era ca pe Marte”, a declarat ministrul Transporturilor. Întrebat când va fi gata autostrada spre Moldova, Cătălin Drulă a anunţat că până în anul 2024 ar putea fi gata lucrările la autostrada A7 care ar urma să lege Ploieştiul de Paşcani.

Întrebat când va fi gata autostrada spre Moldova, Cătălin Drulă a anunţat că până în anul 2024 ar putea fi gata lucrările la autostrada A7 care ar urma să lege Ploieştiul de Paşcani.

…..

Leave A Comment