Gabriel Toncean (FRCF) : Romania va gazdui Campionatele Mondiale de culturism pentru toate categoriile de varsta, in 2022

February 19, 2021
484 Views

Presedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a anunţat, joi, ca în urma întâlnirii oficiale de lucru cu preşedintele Federaţiei Mondiale de Culturism (IFBB), Rafael Santonja, care s-a desfăşurat la Madrid, s-a decis ca România să găzduiască, în premiera, Campionatele Mondiale de culturism pentru toate categoriile de vârstă, în anul 2022.

“Am avut luni o întâlnire oficială de lucru la sediul Federaţiei Mondiale de Culturism (IFBB) din Madrid, unde am fost aşteptat de către presedintele Rafael Santonja. Anul 2022 va fi anul în care vom atinge apogeul, va fi anul în care vom organiza Campionatul Mondial pentru toate categoriile de vârstă, ceea ce nu s-a întâmplat în România şi nici nu îmi aduc aminte ca în ultimii ani vreo ţară europeană să fi organizat o asemenea competiţie. Estimarea prezentei de 1.500-2.000 de participanţi va aduce România în centrul culturismului mondial. Pentru noi acest an este unul de muncă, am început munca, selecţia hotelurilor, am reluat discuţiile cu autorităţile publice, cu ministerul, suntem preocupaţi pentru organizarea cât mai bună a acestui campionat mondial. Am fost aleşi pentru că am dovedit, în primul rând, că putem. Iată că ultimele competiţii, Campionatul Mondial de juniori de la Cluj-Napoca, respectiv Campionatul Mondial de juniori şi masters de la Bistriţa au fost două momente importante şi au fost două exemple care au contribuit la decizia luată de forul internaţional”, a declarat presei Gabriel Toncean.

Leave A Comment

%d bloggers like this: