Joi, 18 februarie 2021, a fost semnat contractul de lucrฤƒri privind โ€ž๐‘น๐’†๐’‚๐’ƒ๐’Š๐’๐’Š๐’•๐’‚๐’“๐’†๐’‚ ๐’”๐’Š ๐’Ž๐’๐’…๐’†๐’“๐’๐’Š๐’›๐’‚๐’“๐’†๐’‚ ๐’”๐’•๐’‚๐’•๐’Š๐’†๐’Š ๐’…๐’† ๐’•๐’“๐’‚๐’•๐’‚๐’“๐’† ๐’‚ ๐’‚๐’‘๐’†๐’Š ๐‘ฎ๐’Š๐’๐’‚๐’–โ€, investiศ›ie finanศ›atฤƒ prin intermediul Programului Operaศ›ional Infrastructurฤƒ Mare – POIM 2014-2020, รฎn valoare totalฤƒ de 355,6 milioane de euro. Lucrฤƒrile vor debuta cรขt de curรขnd, รฎn cursul lunii martie, durata acestora fiind de maxim 27 de luni.
๐€๐ฅ๐ข๐ง ๐“๐ข๐ฌ๐ž, ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ž๐๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ฅ๐ž ๐‚๐จ๐ง๐ฌ๐ข๐ฅ๐ข๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐‰๐ฎ๐๐ž๐ญ๐ž๐š๐ง ๐‚๐ฅ๐ฎ๐ฃ: โ€œ๐ธ๐‘ ๐‘ก๐‘’ ๐‘œ ๐‘–๐‘›๐‘ฃ๐‘’๐‘ ๐‘ก๐‘–๐‘ก๐‘–๐‘’ ๐‘ ๐‘’๐‘š๐‘›๐‘–๐‘“๐‘–๐‘๐‘Ž๐‘ก๐‘–๐‘ฃ๐‘Ž ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘› ๐‘๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’, ๐‘๐‘ข ๐‘Ž๐‘—๐‘ข๐‘ก๐‘œ๐‘Ÿ๐‘ข๐‘™ ๐‘Ž 12 ๐‘š๐‘–๐‘™๐‘–๐‘œ๐‘Ž๐‘›๐‘’ ๐‘‘๐‘’ ๐‘’๐‘ข๐‘Ÿ๐‘œ, ๐‘๐‘Ž๐‘›๐‘– ๐‘’๐‘ข๐‘Ÿ๐‘œ๐‘๐‘’๐‘›๐‘–, ๐‘š๐‘œ๐‘‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘›๐‘–๐‘ง๐‘Ž๐‘š ๐‘ ๐‘ก๐‘Ž๐‘ก๐‘–๐‘Ž ๐‘‘๐‘’ ๐‘ก๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘ก๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘Ž ๐‘Ž๐‘๐‘’๐‘– ๐‘‘๐‘–๐‘› ๐บ๐‘–๐‘™๐‘Ž๐‘ข. ๐‘†๐‘ข๐‘ก๐‘’ ๐‘‘๐‘’ ๐‘š๐‘–๐‘– ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘™๐‘ข๐‘—๐‘’๐‘›๐‘– ๐‘ฃ๐‘œ๐‘Ÿ ๐‘๐‘’๐‘›๐‘’๐‘“๐‘–๐‘๐‘–๐‘Ž ๐‘‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘’๐‘๐‘ก ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘’ ๐‘ข๐‘Ÿ๐‘š๐‘Ž ๐‘Ž๐‘๐‘’๐‘ ๐‘ก๐‘’๐‘– ๐‘–๐‘›๐‘ฃ๐‘’๐‘ ๐‘ก๐‘–๐‘ก๐‘–๐‘– ๐‘๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘ฃ๐‘Ž ๐‘๐‘œ๐‘›๐‘ก๐‘Ÿ๐‘–๐‘๐‘ข๐‘– ๐‘’๐‘ ๐‘’๐‘›๐‘ก๐‘–๐‘Ž๐‘™ ๐‘™๐‘Ž ๐‘“๐‘ข๐‘Ÿ๐‘›๐‘–๐‘ง๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž ๐‘ข๐‘›๐‘’๐‘– ๐‘Ž๐‘๐‘’ ๐‘๐‘œ๐‘ก๐‘Ž๐‘๐‘–๐‘™๐‘’ ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘’๐‘Ž ๐‘š๐‘Ž๐‘– ๐‘๐‘ข๐‘›๐‘Ž ๐‘๐‘Ž๐‘™๐‘–๐‘ก๐‘Ž๐‘ก๐‘’โ€.
รŽn vederea รฎmbunฤƒtฤƒศ›irii procesului de tratabilitate a apei, principalele intervenศ›ii vor consta รฎn reabilitarea micrositelor, a decantoarelor ศ™i a staศ›iei de filtre, respectiv construirea a douฤƒ noi laboratoare de analizฤƒ a calitฤƒศ›ii apei. De asemenea, staศ›ia de tratare a apei din Gilฤƒu va beneficia de un sistem de monitorizare complet automatizat, inclusiv de un sistem de reducere a presiunii apei la intrare, cu recuperare de energie.
Odatฤƒ finalizatฤƒ investiศ›ia, staศ›ia de tratare a apei din Gilฤƒu va contribui la creศ™terea siguranศ›ei รฎn alimentarea cu apฤƒ a localitฤƒศ›ilor deservite de Compania de Apฤƒ โ€žSomeศ™โ€. De asemenea, prin derularea procesului de deshidratare ศ™i reศ›inere a nฤƒmolului provenit din decantare, investiศ›ia va contribui ศ™i la o mai bunฤƒ protejare a mediului.
Staศ›ia de tratare a apei Gilฤƒu a mai fฤƒcut, รฎn ultimii 20 de ani, obiectul a douฤƒ etape succesive de modernizare, realizate รฎn cadrul programelor de investiศ›ii din fonduri europene MUDP II (1997-2002) ศ™i ISPA (2003-2009).
Ar putea fi o imagine cu รฎn aer liber