Raluca Turcan: Sporurile trebuie să aibă două principii de bază – categorii speciale de muncă și motivarea. Salariul și pensia să nu se mai cumuleze

February 19, 2021
390 Views

Salariul nu se va mai putea cumula cu pensia în sistemul bugetar, iar sporurile nu vor mai constitui motiv de atracție pentru angajatul la stat. Guvernul vrea să facă din aceste principii literă de lege în cel mult un an, spune ministrul Muncii, Raluca Țurcan.

Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate. Unul este acela pentru categorii de muncă speciale și un alt principiu este acela al motivării. Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să țină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de parte de sporuri, spune ministrul Muncii, Raluca Țurcan.

Referitor la cumularea pensiei cu salariul, Raluca Turcan a declarat că a ajuns în punctul în care să lanseze un proiect să se poată opta între salariu și pensie la stat. Am considerat că este o oportunitate să lucreze la stat, opțional, până la o vârstă mai înaintată, noi ne-am gândit până la 70 de ani, dar să nu mai cumuleze și salariul și pensia.

Leave A Comment

%d bloggers like this: