Ciorba, mititeii şi salata de varză s-au aflat în topul celor mai comandate preparate tradiţionale de către români în ultimul an, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare, în anticiparea Zilei Naţionale a României.
“Ciorba ocupă prima poziÅ£ie în topul preferinÅ£elor, fiind cel mai comandat fel de mâncare tradiÅ£ional în ultimele 12 luni. Pe locul doi se situează mititeii, iar salata de varză completează podiumul. Anul acesta, până în prezent, 1 mai a fost data în care au fost plasate cele mai multe comenzi de preparate tradiÅ£ionale, în timp ce 4 aprilie 2023 a adus anul trecut vârful de comenzi”, se arată într-un comunicat al Glovo, transmis vineri AGERPRES.
Potrivit datelor analizate de platforma de livrare, cele mai multe preparate tradiţionale româneşti se comandă în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca şi Piteşti.
De asemenea, românii preferă să comande mâncare tradiÅ£ională cel mai des la prânz, în jurul orei 12:00, iar aproximativ 30% comandă în intervalul 11:00 – 13:00, joia fiind ziua din săptămână în care se comandă cel mai mult preparate specifice româneÅŸti. ÃŽn ceea ce priveÅŸte luna cu cel mai mare consum de preparate tradiÅ£ionale, aceasta a fost vara, în august.
Cel mai mare fan a înregistrat în aplicaţie 329 de comenzi de mâncăruri tradiţionale, arată analiza citată.
Foto: straus.md