Broccoli – beneficii, nutrienți și calorii. Cum poți integra această legumă în dietă, chiar dacă nu îți place gustul

October 29, 2024
169 Views

 

Broccoli este o legumă cruciferă, alături de kale, conopidă, varză de Bruxelles, napi și gulii.

Broccoli este considerat un super-aliment. Este o legumă de sezon rece, fiind disponibil din toamnă până în primăvară. Deși poate fi cultivat și consumat pe parcursul întregului an, recoltarea sa este mai frecventă în lunile mai răcoroase. Aceasta îl face o alegere excelentăde consumat toamna.

Broccoli – calorii
O porție de broccoli, care este de obicei considerată a fi aproximativ 100 de grame, conține în jur de 34 de calorii. Aceasta îl face o alegere sănătoasă și săracă în calorii, bogată în nutrienți, vitamine și fibre.

Broccoli – beneficii

Reducerea riscului de cancer– Legumele crucifere conțin o gamă largă de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare care duce la cancer. Unul dintre aceștia este sulforafanul, un compus care conține sulf și care dă legumelor crucifere gustul lor amar.

Unii oameni de știință au sugerat că legumele crucifere precum broccoli ar putea juca un rol în „chimioprevenirea verde”, în care oamenii folosesc fie întreaga plantă, fie extracte din aceasta pentru a ajuta la prevenirea cancerului.

Legumele crucifere conțin, de asemenea, indol-3-carbinol. Cercetările din 2019 sugerează că acest compus ar putea avea proprietăți antitumorale puternice.

Conopida, varza de Bruxelles, kale, napii, varza, rucola pot avea proprietăți similare.

Îmbunătățirea sănătății oaselor – Calciul și colagenul lucrează împreună pentru a crea oase puternice. Peste 99% din calciul corpului este prezent în oase și dinți. De asemenea, corpul are nevoie de vitamina C pentru a produce colagen. Ambele se găsesc în broccoli. Vitamina K are un rol în coagularea sângelui, dar unii experți au sugerat că aceasta poate ajuta la prevenirea sau tratarea osteoporozei. Persoanele cu niveluri scăzute de vitamina K ar putea avea mai multe probleme cu formarea oaselor. Obținerea unei cantități suficiente de vitamina K din alimentație poate ajuta la menținerea sănătății oaselor.

Aproximativ 76 de grame conține 3% până la 3,5% din necesarul zilnic de calciu, 45–54% din necesarul zilnic de vitamina C și 64–86% din necesarul zilnic de vitamina K, în funcție de vârstă și sex.

Îmbunătățirea sănătății sistemului imunitar
– Vitamina C este un antioxidant care oferă o gamă de beneficii. Sprijină sistemul imunitar și poate ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, a cataractei și a anemiei. Sub formă de supliment, poate ajuta la reducerea simptomelor răcelii obișnuite și la scurtarea duratei acesteia, scrie medicalnewstoday.

Îmbunătățirea sănătății pielii – Vitamina C ajută corpul să producă colagen, care este principalul sistem de suport pentru celulele și organele corpului, inclusiv pielea. Ca antioxidant, vitamina C poate ajuta, de asemenea, la prevenirea deteriorării pielii, inclusiv la reducerea ridurilor cauzate de îmbătrânire.

Studiile au arătat că vitamina C poate juca un rol în prevenirea sau tratarea afecțiunilor cutanate, precum zona zoster și cancerul de piele.

Ajutarea digestiei – Fibrele alimentare pot ajuta la promovarea regularității, prevenirea constipației, menținerea unui tract digestiv sănătos și reducerea riscului de cancer de colon. În 2015, un studiu de screening a constatat că persoanele care consumau cele mai mari niveluri de fibre aveau o probabilitate mai mică de a dezvolta cancer colorectal decât cele care consumau puține fibre. 76 g oferă 5,4% până la 7,1% din necesarul zilnic de fibre al unei persoane.

Reducerea inflamației

…..

Leave A Comment