Maria Forna , consilier județean si Președinte ATOP  : 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐎𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆, 𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐫𝐚̂𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐨 𝐧𝐨𝐮𝐚̆ 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐛𝐮𝐥𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐲𝐛𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢!

“În cadrul ședinței ATOP, for consultativ ĂŽn subordinea Consiliului Județean Cluj am adoptat, alături de colegii mei, 2 proiecte inițiate de IPJ care sunt extrem de importante pentru tinerii clujeni, mai exact “Proiectul de prevenire a consumului de droguri ĂŽn rândul tinerilor clujeni- Aleg + valoare prin informare” și “Proiectul de prevenire a Bullyingului și a Cyberbullyingului- Nu stau deoparte! Înfrunt! Sunt puternic! Suntem ĂŽmpreună!”.
Cele două proiecte vor fi finanțate din bugetul anual al ATOP pus la dispoziție de CJ, după adoptarea lor în următoarea ședință a forului județean, iar activitățile care urmează să se desfășoare vizează realizarea de ghiduri pentru adolescenți pentru informarea asupra pericolelor consumului de substanțe interzise și consecințele în plan personal, profesional și social, organizarea unor întâlniri cu polițiști, tineri și părinți, informarea în social media și mass media asupra consumului de substanțe interzise și asupra consecințelor bullyingului și a cyberbullyingului.
Consumul de substanțe interzise reprezintă o situație îngrijorătoare și alarmantă care trebuie să ne facă să acționăm, fie că discutăm de părinți, școală, biserică, instituții publice sau instituții care asigură ordinea și siguranța publică. Este de datoria fiecăruia dintre noi să ne implicăm în vederea descurajării acestui flagel la care sunt supuși copiii și tinerii.
În egală măsură, bullyingul și cyberbullingul precum și violența verbală și fizică în rândul copiilor cunoaște, din nefericire, o tot mai largă răspândire tinzând a fi acceptată de aceștia drept ceva normal, cotidian. Există un fenomen de necunoaștere a prevederilor legale în rândul tinerilor, în ceea ce privește răspunderea penală a acestora în situația implicării în fapte cu violență, tratarea cu ușurință a urmării comiterii unor astfel de fapte, atât din punct de vedere legal cât și a consecințelor asupra sănătății celor implicați.
Cele două proiecte vin ĂŽn continuarea campaniei inițiate ĂŽn luna decembrie 2023 de ATOP ĂŽn parteneriat cu IPJ Cluj și ISJ Cluj, având ca temă “PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG”, ĂŽn cadrul căreia, până ĂŽn luna aprilie 2024 au fost organizate 6 conferințe ĂŽn Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Câmpia Turzii și Huedin, la care au participat peste 2000 de elevi clujeni.
Ne-am asumat că vom continua să fim aproape de tinerii clujeni, mai ales în actualul context în care traficul, consumul de droguri precum și fenomenul de bullying sunt tot mai pregnante în societate.
↗️ Lupta noastră continuă!” arată Maria Forna , consilier județean si Președinte ATOP 

Leave A Comment