Peste 80 de studenți de la 10 universități de top din Europa se întâlnesc la UBB, la „EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery week”

April 12, 2024
147 Views

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează, în perioada 15-19 aprilie 2024, “EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery week”.

Timp de o săptămână,  peste 80 de studenți de excepție din toată Europa vor participa la evenimentul organizat sub umbrela EUTOPIA, o alianță universitară ambițioasă formată din zece universități europene de prestigiu care promovează un model inovativ de învățământ superior, bazat pe o comunitate academică conectată și incluzivă, centrată pe excelență și cercetare: Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), CY Cergy Paris Université (Franța), Technische Universität Dresden (Germania), Universitat Pompeu Fabra (Spania), Universitatea din Göteborg (Suedia), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), Universitatea Warwick (Regatul Unit), Universitatea Ca’ Foscari din Veneția (Italia), Universitatea NOVA din Lisabona (Portugalia) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (România).

Organizat sub forma unui challenge event, tematica întâlnirilor va include subiecte precum: cybersecurity, sustainability și AI & Health Economics. Participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu experți din diverse domenii și de a lucra în echipe interdisciplinare pentru a aborda provocări contemporane și a dezvolta soluții creative venite din partea mediului socio-economic.

Ceremonia de deschidere va avea loc luni, 15 aprilie 2024, în Aula Magna, începând cu ora 15:30.

Pentru mai multe detalii despre alianța Eutopia, puteți accesa linkul alăturat: https://eutopia-university.eu/

Sponsorii principali ai evenimentului sunt: RO Planet, De’Longhi Romania, BRD – Groupe Societe Generale, Emerson, Accenture și SAS Analytical Solutions. Mulțumim, de asemenea, Zaig, De la ferma cu omenie și Ferma Steluța.

Partenerii evenimentului sunt: ClujHub, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Asociația Cluster de Educație C-EDU, Centrul de Cultură Urbană și Daisler Print House.

Leave A Comment