Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică Planul naţional de combatere a violenţei şcolare

March 30, 2024
105 Views

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică Planul naţional de combatere a violenţei şcolare care are scopul asigurării “unui mediu sigur, primitor şi de susţinere pentru toţi membrii comunităţii şcolare”.

Planul vizează cazurile de violenţă între preşcolari/elevi, cazuri de violenţă a personalului şcolii asupra antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor, cazuri de violenţă gravă a elevilor asupra personalului şcolii, cazuri de violenţă a părinţilor în spaţiul şcolii, cazuri de violenţă anti-şcoală.

Planul are următoarele direcţii de acţiune: prevenirea violenţei, promovarea stării de bine şi a coeziunii comunităţii şcolare, reducerea cazurilor de violenţă în mediul şcolar, managementul cazurilor de violenţă din mediul şcolar şi gestionarea eficientă a resurselor în vederea susţinerii victimelor, reabilitării autorilor actelor de violenţă şi revenirii la condiţia unui mediu sigur în şcoală şi îmbunătăţirea capacităţii personalului şcolilor pentru prevenirea şi combaterea violenţei, în vederea menţinerii unui mediu sigur, favorabil proceselor de învăţare şi atingerii reuşitei şcolare.

Planul naţional de prevenire şi combatere a violenţei şcolare are o valabilitate de 3 ani, cu posibilitatea îmbunătăţirii anuale, în raport cu datele şi informaţiile rezultate din mecanismele de monitorizare şi evaluare.

“Scopul Planului naţional de combatere a violenţei şcolare este asigurarea unui mediu sigur, primitor şi de susţinere pentru toţi membrii comunităţii şcolare (antepreşcolari/preşcolari/elevi, personalul şcolii şi părinţi) la nivelul unităţilor de învăţământ, prin implementarea unui sistem complex şi unitar de măsuri de prevenire, răspuns şi combatere a violenţei în unităţile de învăţământ preuniversitar din România”, transmite Ministerul Educaţiei. AGERPRES

Foto : miculrinocer.ro

Leave A Comment