Vremea se răceşte în toată ţara, în următoarele zile. Finalul lunii martie aduce temperaturi de peste 14 grade

March 19, 2024
45 Views

Vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile din termometre să urce din nou, până la maxime de 20 de grade.

O nouă răcire de scurtă durată a vremii este estimată pentru primele zile din săptămâna următoare, iar luna martie se va încheia cu temperaturi de peste 14 grade în majoritatea regiunilor, scrie Agerpres.

În Transilvania, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 şi 10 grade şi minime între -2 – 0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresionare. Un interval mai cald este estimat între 22 şi 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar a celor minime va fi de 3 – 4 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creştere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade şi minime de 2 grade.

Precipitaţii slabe se vor semnala între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în intervalul 24 – 28 martie.
……
La munte, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă ce va oscila între -2 şi 2 grade şi minime în general de -6 şi -4 grade. Între 22 şi 26 martie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni preponderent pozitive.

Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade şi minime de -2 – 0 grade.

Sunt prognozate precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile şi în intervalul 25 – 29 martie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: