Ghișeul.ro – cum funcționează și ce beneficii ai la plata online

February 16, 2024
117 Views

 

Ghișeul.ro poate să fie cea mai bună metodă de a plăti taxele și impozitele către stat, în epoca digitalizării. Adio cozilor la ghișeu, orice plată se poate rezolva în mai puțin de cinci minute.
Impozitele locale, taxele pentru pașaport, obținerea cazierului judiciar ori datoriile către ANAF, toate pot fi făcute simplu în câteva minute. Se pot plăti și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.

Pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Ghișeul.ro oferă plăți în siguranță, prin conexiuni criptate. Platforma nu are acces la datele de pe cardul utilizatorului, care sunt transferate în deplină siguranță către procesatorul de plăți, care realizează operațiunea de debitare de pe card. Plata cu cardul VISA pe ghișeul.ro nu este doar sigură, ci și rapidă, pentru că întreaga operațiune durează doar câteva secunde din momentul introducerii datelor de pe card, până la reținerea sumei plătite. Tot procesul e foarte simplu, din fața calculatorului sau dispozitivului mobil, fără să fie necesară deplasarea la sediile autorităților publice.

Pot să își deschidă cont pe ghișeul.ro toate persoanele fizice române, dar și cele juridice. Toate plățile sunt fără comisioane.

Unele dintre operațiuni nici măcar nu necesită autentificarea în contul ghiseul.ro, dar este absolut necesar ca persoana care face plata să aibă o carte de identitate valabilă și un card bancar valid, care să aibă activă opțiunea de plăți pe internet, o adresă de email și, desigur, fonduri în cont care să acopere tranzacția.

Odată ce te-ai hotărât să își faci cont pe ghișeul.ro, trebuie să știi că datele de logare și contul din sistem vor fi valabile pe termen nelimitat, adică de fiecare dată când vei avea nevoie de o plată, o vei putea face rapid și în siguranță. Nici măcar schimbarea cardului bancar nu este o problemă, cât timp sistemul cere la fiecare plată introducerea datelor de pe card, dar stai fără grijă, transferul se petrece pe o conexiune securizată după ultimele standarde.

Odată ce te-ai hotărât să plătești în siguranță pe ghișeul.ro, primul pas pe care trebuie să-l faci este crearea unui cont. Potrivit datelor oficiale la secțiunea „Întrebări și răspunsuri” de pe platformă, există două moduri în care te poți înregistra ca persoană fizică pe ghișeul.ro.

Cum îți faci cont pe ghiseul.ro

Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma solicitării făcute de dvs în acest sens. Puteți solicita date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.

În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre primării vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro, iar odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare.

Este important de precizat că nu toate primăriile sunt înrolate în sistemul ghișeul.ro.

În cazul în care ați optat pentru obținerea datelor de acces de la o primărie și acestea nu funcționează, iată ce trebuie să faceți:

-Verificați introducerea corectă a caracterelor la Utilizator şi Parolă

-Regeneraţi parola contului folosind varianta CNP/CUI din secţiunea Regenerare parolă

-Contactaţi Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele specificate în Secţiunea Contact.

A doua variantă, și probabil și cea mai simplă, este metoda online de obținere a datelor de logare. Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”.

Ce faci dacă ai uitat datele de logare pe ghiseul.ro

În oricare dintre aceste două situații de obținere a datelor de acces în ghișeul.ro, puteți ajunge în situația în care nu vă mai puteți loga, pentru că ați uitat datele de acces, adică numele de utilizator sau parola. Iată ce e de făcut în această situație:

-Regeneraţi parola contului folosind varianta CNP/CUI din secţiunea Regenerare parolă. Sistemul vă va furniza automat noile date de acces la adresa de mail pe care aţi înregistrat-o iniţial în Sistem

-Contactaţi Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele specificate în Secţiunea Contact.

Avantajele plății prin ghiseul.ro

Facilitatea plății și plata în siguranță, rapidă, sunt principalele avantaje ale folosirii acestui sistem, iar plățile pot fi făcute în siguranță, de pe un calculator, tabletă sau telefon. Pentru dispozitivele mobile, există și aplicația ghiseul.ro, care oferă aceleași funcționalități ca plățile făcute pe pagina oficială a sistemului, de pe un calculator cu acces la internet. La finalul plăți, veți regăsi chitanța în format pdf în contul dumneavoastră din sistem, dar și pe adresa de mail folosită la obținerea contului. Desigur, chitanțele pot fi printate pentru a fi păstrate pe hârtie, și conform legilor în vigoare, sunt valabile și fără ștampila instituției, la fel ca un extras bancar tipărit, spre exemplu.

Mai e de spus că nu depindeți de programul cu publicul al instituțiilor unde doriți să faceți plata. Ghișeul.ro este disponibil 7 zile din 7 și 24 ore din 24, cu excepția perioadelor de mentenanță sau intervenție tehnică asupra sistemului, care se vor anunța pe site. Însă, există un program în cazul în care solicitați asistență tehnică de la persoanele responsabile cu funcționarea sistemului. Serviciul Suport Ghişeul.ro vă stă la dispoziție de luni pană joi între orele 09.00 – 16.30, iar vineri între orele 09.00 – 14.00.

Cât de sigure sunt plățile prin ghiseul.ro

…..

Articol sustinut de VISA.

Leave A Comment

%d bloggers like this: