Cum va fi vremea în februarie: temperaturi anormale în prima parte a lunii. Când se întoarce gerul

January 28, 2024
50 Views

Cum va fi vremea în februarie? În primele două săptămâni ale lunii se anunță mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, spun meteorologii. În a doua jumătate a lui februarie, temperaturile vor scădea și se vor apropia de valorile normale.

În perioada 29 ianuarie – 5 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024
Potrivit ANM,Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

Leave A Comment

%d bloggers like this: