Peste 250.000 de romani au folosit aplicatia Ghiseul.ro

Aplicaţia Ghişeul.ro a înregistrat peste 250.000 de descărcări, la un an de la lansare, în timp ce mai mult de 220.000 de plăţi realizate au însemnat un miliard de lei colectaţi, arată datele publicate, vineri, de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

“Ghişeul.ro este prima aplicaţie prin care statul român a demonstrat că se poate realiza interconectarea între sisteme, aducând cetăţeanul în centrul atenţiei noastre. Această platformă digitală are ca rezultat acum eficientizarea unor procese consumatoare de timp şi de resurse, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru administraţie”, a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele ADR, printr-un comunicat.

Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

Începând din 26 ianuarie 2023, românii au la dispoziţie pentru plata taxelor şi impozitelor aplicaţia mobilă Ghişeul.ro, disponibilă în App Store (Apple) şi Google Play Store.

“Reamintim faptul că prin Ghişeul.ro se pot achita taxe şi impozite, taxa judiciară de timbru, contravaloarea paşaportului, a permisului auto, a certificatului de înmatriculare, a plăcuţelor de înmatriculare, a cărţii de identitate, fiind posibilă, de asemenea, plata asigurării obligatorii a locuinţei.

Mulţumim celor peste 250. 000 de români care au ales interacţiunea rapidă şi eficientă cu statul, folosind aplicaţia Ghişeul.ro!”, se precizează în comunicatul citat. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: