Trenurile de calatori, inlocuite cu autocare pe toata zona cuprinsa intre Cluj-Napoca si Oradea, din 8 ianuarie

January 6, 2024
66 Views

Transportul pe calea ferată pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca şi Oradea va fi înlocuit cu transportul cu autocare sau autobuze, începând cu data de 8 ianuarie 2024, a anunţat Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), pe pagina sa de Facebook.

“Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că, începând cu data de 8 ianuarie 2024, continuitatea serviciilor publice pe toată zona cuprinsă între Cluj-Napoca şi Oradea va fi asigurată prin introducerea serviciilor de autocare sau autobuze de înlocuire tren de călători. (…) Programele de transport al autocarelor, respectiv, autobuzelor de înlocuire tren ale operatorilor de transport feroviar de călători Interregional Călători şi Transferoviar Călători sunt cuprinse în documentele anexate pe site-ul ARF. În ce priveşte operatorul de transport feroviar de călători, cu capital de stat, CFR Călători, precizăm că acesta va institui serviciile de înlocuire tren în termenul cel mai scurt, în condiţiile finalizării procedurilor de achiziţii publice ale acestor servicii”, se arată în postare.

La bordul autobuzelor şi autocarelor de înlocuire tren de călători vor fi valabile titlurile de călătorie feroviare.

“De asemenea, menţionăm faptul că, autobuzele şi autocarele de înlocuire tren vor permite reintroducerea unor servicii publice de transport oferite în cadrul mersului de tren 2022/2023, care au fost suspendate în condiţiile capacităţii de transport pe timpul lucrărilor de modernizare a infrastructurii, iar biletele vor putea fi achiziţionate şi prin canalele de vânzări ale operatorilor de transport feroviar, inclusiv din zonele fără trafic pe perioada lucrărilor”, subliniază autoritatea.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: