Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul anului

December 18, 2023
213 Views

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.

Meteorologii sunt de părere că vom avea sărbători fără zăpadă, cu temperaturi neobișnuit de mari, în regiunile din nord-estul țării. Vremea pare că se încălzește de Crăciun și Revelion, spune ANM.

La începutul săptămânii viitoare așteptăm maxime și de 14 grade Celsius, mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, a anunţat meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Meda Andrei, pentru Antena 3 CNN.

„În orele următoare, exceptând vântul de pe litoral, vremea este destul de liniștită. Este adevărat ceva mai mulți nori în partea de sud a țării. În rest se vede soarele.

Va rămâne această vreme stabilă până spre mijlocul săptămânii viitoare, ceea ce înseamnă că fenomenele de interes vor fi doar ceața, poate nebulozitatea joasă și aceasta cu precădere la începutul zilelor și din nou pe parcursul nopții, poate izolat aceasta să fie asociată cu burniță iar dacă apare pe parcursul nopții, atunci când temperaturile vor fi negative, nu este exclus ca burnița să formeze polei”, a spus meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie.

Până la jumătatea săptămânii viitoare va fi o vreme cu foarte puține precipitații.

„Din punct de vedere termic, zilele acestea sunt ceva mai răcoroase, cu temperaturi în general cuprinse între 2 și 6-7 grade, iar săptămâna viitoare se încălzește”, a precizat meteorologul ANM.

Joi şi vineri, temperaturile mai scad puțin, iar estimările pe care le are ANM în momentul de față sugerează că o ușoară încălzire ar fi în perioada Crăciunului.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice, anunță ANM.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Leave A Comment