APĂ ÎN APUSENI – Încep lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului

December 14, 2023
1,428 Views

Președintele Consiliului Județean Cluj, dl. Alin Tișe, a participat marți, 12 decembrie a.c., împreună cu directorul general al Companiei de Apă „Someș”, dl. Călin Neamțu, și alături de primarii comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău la semnarea contractului de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte a județului Cluj.

Această nouă investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

Fără a exagera în vreun fel, este un moment istoric, prin amploarea schimbărilor în bine pe care acest ambițios proiect le va genera în întreaga zonă. Este un proiect extrem de important, finanțat exclusiv din fonduri ale Consiliului Județean, un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Alături de investițiile recent încheiate de Consiliul Județean în reabilitarea și modernizarea drumurilor din zonă, acesta va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu Compania noastră de Apă, implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate“, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Contractul de lucrări „Alimentare cu apă în comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, din sursa orașului Huedin“, are o valoare de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Vor fi, astfel, realizați cca. 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Leave A Comment