𝐍𝐨𝐮𝐥 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐑𝐞𝐠𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬 𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐢𝐧 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣

November 8, 2023
395 Views
Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit marți, 7 noiembrie 2023, vizita Excelenței Sale, doamna Willemijn van Haaften, noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România. ▶️ Oficialul străin a fost însoțit de Consulul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj-Napoca, domnul Wouter Reijers.
💬 𝗩𝗮́𝗸𝗮́𝗿 𝗜𝘀𝘁𝘃𝗮́𝗻, 𝘃𝗶𝗰𝗲𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷: „𝘈𝘮 𝘱𝘳𝘰𝘧𝘪𝘵𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘵𝘢 𝘌𝘹𝘤𝘦𝘭𝘦𝘯𝘵𝘦𝘪 𝘚𝘢𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘻𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦𝘭𝘦 𝘢𝘵𝘶𝘶𝘳𝘪 𝘢𝘭𝘦 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪. 𝘕𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘮 𝘴𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘢𝘵𝘢𝘮 𝘥𝘪𝘯 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘴𝘵𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘪𝘥𝘦𝘳𝘢𝘮 𝘤𝘢 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘧𝘦𝘳𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘶𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘪𝘴𝘵𝘪𝘪 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘰𝘶𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘪, 𝘥𝘢𝘳 𝘴𝘪 𝘴𝘤𝘩𝘪𝘮𝘣𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘪 𝘱𝘰𝘵 𝘧𝘪 𝘱𝘪𝘢𝘵𝘳𝘢 𝘥𝘦 𝘵𝘦𝘮𝘦𝘭𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘪𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘰𝘳 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘦𝘯𝘢𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘪 𝘳𝘦𝘤𝘪𝘱𝘳𝘰𝘤 𝘢𝘷𝘢𝘯𝘵𝘢𝘫𝘰𝘢𝘴𝘦.”
🔷 Pe parcursul întrevederii, înaltului oficial i-au fost prezentate atât oportunităţile de afaceri ale judeţului Cluj, potențialul economic și investițional, cât și cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean. În acest context, vicepreședintele instituției a vorbit despre construirea 🏥 Spitalului de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, 🛣 modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere județene, 🚰 proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, precum și despre ▶️ Parcurile Industriale Tetarom şi multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor dornici să se dezvolte în judeţul Cluj.
🔶 De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre modalitățile prin care forul administrativ județean sprijină dezvoltarea sectorului agroindustrial și susține turismul agricol și cel gastronomic, domnul Vákár István realizând, cu acest prilej, o scurtă prezentare a două entități de profil, respectiv Agro Transilvania Cluster și Asociația Produs de Cluj.
📍 Nu în ultimul rând, vicepreședintele Consiliului Județean a evidenţiat unele dintre punctele forte care fac din Cluj o locație extrem de atractivă din perspectiva potenţialilor investitori, și anume faptul că acest judeţ este un important centru universitar 📚 al ţării, care deține o forţă de muncă bine pregătită, înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, capabilă să facă față oricăror exigențe.
🇧🇶 La rândul său, doamna Ambasador s-a arătat interesată de cele mai importante investiții gestionate de Consiliul Județean Cluj, de identificarea acelor domenii în care pot fi inițiate colaborări 🤝 și a dorit să afle mai multe informații despre proiectele de dezvoltare a sectorului agricol din zona Transilvaniei.

Leave A Comment