Ultimele activități de testare publică gratuită pentru cancerul de col uterin, la Cluj Arena

November 3, 2023
10,402 Views

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, va desfășura, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena, o nouă serie de activități de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În acest sens, caravana mobilă va staționa la stadionul clujean timp de două zile, respectiv miercuri, 8 noiembrie și joi, 9 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00-18.00.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Proiectul Institutului Oncologic se apropie de final, astfel că încurajăm cu tărie doamnele care nu au accesat până în acest moment serviciile gratuite să profite de această ultimă șansă și să se testeze. Este o oportunitate extrem de benefică pentru sănătate, oferită în mod gratuit de către specialiștii unității sanitare. Testul durează doar cinci minute și poate salva, fără îndoială, multe vieți!

Acțiunile se adresează doamnelor care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălajcu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani și care nu au efectuat deja acest test în cadrul proiectului.

            Reamintim faptul că în baza protocolului de colaborare încheiat la începutul acestui an cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Consiliul Județean Cluj a sprijinit instituția medicală clujeană în lupta împotriva cancerului, prin asigurarea unor spații necesare derulării procedurilor medicale, facilitarea dialogului cu alte autorități locale și entități din județ în vederea creșterii numărului de beneficiari, precum și prin promovarea intensă a inițiativelor.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: