Cluj : Universitatea “Babes-Bolyai” – cu trei nominalizari in noul clasament Shanghai

October 29, 2023
37 Views

Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca este prezentă în clasamentul Shanghai cu trei nominalizări de domenii academice – Ştiinţa şi Ingineria Energiei, Matematică şi Ecologie.

“Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este prezentă din nou, cu trei nominalizări, în clasamentul Shanghai pe domenii academice dat publicităţii vineri, 27 octombrie 2023 (alături de alte universităţi româneşti care au câte 1, 2 sau 3 prezenţe). În noul ranking UBB este prezentă în intervalul 201-300 în ştiinţa şi ingineria energiei, fiind singura universitate din România prezentă în acest domeniu de studii şi îmbunătăţindu-şi performanţa de anul trecut, când a fost prezentă în intervalul 301-400”, se arată într-un comunicat transmis vineri de reprezentanţii UBB.

De asemenea, UBB ocupă poziţia 201-300 în matematică, fiind prima în România, alături de Universitatea din Bucureşti (alte 4 universităţi româneşti mai sunt incluse în acest ranking). Şi în acest domeniu, UBB a urcat faţă de anul trecut, când a fost a doua din ţară, fiind prezentă în intervalul 301-400.

În plus, în domeniul Ecologie, UBB are în acest an aceeaşi poziţionare ca în 2022, în intervalul 401-500, fiind singura universitate din România prezentă în acest domeniu.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: