Ministerul Educaţiei a pus în consultare proiectul Strategiei naţionale de educaţie financiara 2023-2030

October 27, 2023
212 Views

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul Strategiei naţionale de educaţie financiară 2023 – 2030, ce vizează şi abordarea în şcoală a noţiunilor în domeniu, în acord cu prevederile Legii învăţământului preuniversitar nr.198/2023.

Potrivit ministerului, este important ca în şcoală să fie abordate noţiuni de educaţie financiară pentru înţelegerea rolului şi a funcţiei banilor, a necesităţii planificării financiare şi beneficiilor aduse de amânarea satisfacţiilor imediate, precum şi a dificultăţilor financiare şi dezvoltarea atitudinii necesare pentru evitarea acestora. Această disciplină ar putea determina şi dezvoltarea comportamentului orientat către economisire.

Implementarea strategiei urmăreşte educarea populaţiei pentru adoptarea unor decizii financiare mai informate şi responsabile, care să conducă la creşterea bunăstării personale şi a familiei.

Pe lângă îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară la nivelul întregii populaţii, măsurile cuprinse în strategie vizează şi crearea unui mediu care să încurajeze stakeholderii din domeniul financiar să continue să furnizeze populaţiei o educaţie financiară de calitate, care poate aduce beneficii contribuabililor la nivelul întregii societăţi, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

“Cu cât contribuabilii înţeleg, pe de o parte, oportunităţile furnizate de produsele financiare disponibile şi, pe de altă parte, necesitatea de a îşi îndeplini obligaţiile fiscale, cu atât mai multe resurse sunt disponibile pentru prosperitatea economico-socială. Aceste resurse îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a contribuabililor şi a copiilor lor, construind un viitor economic stabil şi de încredere”, afirmă sursa citată. AGERPRES

Leave A Comment