Noul Ambasador al Statelor Unite Mexicane în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit marți, 26 septembrie 2023, vizita Excelenței Sale, doamna Amparo Eréndira Anguiano Rodríguez, noul Ambasador al Mexicului în România.

Oficialul străin a fost însoțit de către domnul Benito Jiménez Sauma – Șef Cancelarie și domnul Dorin Zăgrean – Consul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj„Această întâlnire ne bucură și ne onorează, fiind o dovadă în plus a faptului că județul nostru reprezintă un punct de interes extrem de important pentru partenerii străini și potențialii investitori. Am încredere că atuurile județului au fost convingătoare și că Excelența Sa va transmite mesajul nostru de sprijin și disponibilitate de colaborare agenților economici mexicani interesați să dezvolte afaceri profitabile în această zonă.”

Pe parcursul întrevederii, oaspeților le-au fost oferite informații despre unele dintre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv muzee, școli și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Totodată, vicepreședintele instituției a vorbit și despre mediul universitar clujean și sectorul IT.

De asemenea, s-a discutat atât despre inițierea unor relații de cooperare între județul Cluj și orașe sau regiuni omoloage din Mexic, cât și despre demersurile concrete prin care această inițiativă se poate materializa.

La rândul său, înaltul oficial, aflat pentru prima oară la Cluj, și-a manifestat dorința de a intensifica și facilita colaborările româno-mexicane în domeniul educațional, în special cel universitar, precum și în ceea ce privește sectorul cultural, schimburile de experiență între studenți și transferul de know-how între specialiștii celor două părți.

Leave A Comment

%d bloggers like this: