Când vine frigul în România. Toamna cu ploi şi vreme rea se apropie, prognoza meteo pentru octombrie

September 24, 2023
329 Views

După o vară călduroasă și o lună septembrie cu temperaturi peste normalul perioadei, meteorologii vin cu prognoza meteo pentru octombrie. Iată când va veni frigul și la noi în țară. Toamna cu ploi şi vreme rea se apropie.

Cum va fi vremea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2023
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 septembrie – 23 octombrie 2023. Conform specialiștilor, vremea va fi în continuare caldă până la finalul lunii septembrie în toată ţara, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 22 şi 30 de grade Celsius.

Vremea se va strica începând de pe 15 octombrie, temperaturile maxime situându-se sub 20 de grade, iar cele minime sub 10 grade. Spre începutul lui noiembrie, vremea se va răci considerabil, temperaturile ajungând chiar și la 3 grade.
Prognoza meteo în săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie
În acest interval, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru data din calendar în toate regiunile țării. Cantitatea de precipitații va fi deficitară în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale

Prognoza meteo în săptămâna 2 – 9 octombrie 2023
Și în această perioadă, temperatura medie a aerului va avea valori mai mari decât cele normale pentru data din calendar. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo în săptămâna 9 – 16 octombrie 2023
În acest interval, Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice perioadei, în toate regiunile, cu precădere în sudul și estul țării.

Cantitatea de precipitații va fi deficitară în vestul, nordul și centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul pluviometric se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo în săptămâna 16 – 23 octombrie 2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate zonele din țară. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de cel normal pentru acest interval în toată țara.

Când va ninge pentru prima dată în această toamnă, în București
Meteorologii Accuweather vin cu data exactă la care bucureștenii vor vedea primii fulgi de nea. Potrivit prognozei pentru București, primii fulgi de nea, amestecați cu picături de ploaie, vor cădea în Capitală pe 25 noiembrie, atunci când temperatura minimă va fi de o grade Celsius și cea maximă de 5 grade.

Leave A Comment