Prognoza meteo pe 4 săptămâni: când vine toamna. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă în luna septembrie

August 26, 2023
143 Views

Vreme de vară în luna septembrie indică prognoza meteorologilor pentru perioada 28 august-25 septembrie, semn că toamna se lasă așteptată. Ploile vor fi însă din belșug.

Săptămâna 28 august – 4 septembrie
Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 4 – 11 septembrie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sud- vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11 – 18 septembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 18 – 25 septembrie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: