Noi vești despre Tarnița – Lăpuștești: Când se va trece la licitaţia pentru studiul de fezabilitate

August 26, 2023
89 Views

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă că s-a încheiat consultarea de piaţă pentru realizarea obiectivului de investiţii Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarniţa – Lăpuşteşti şi se trece, astfel, la licitaţia pentru studiul de fezabilitate.
Ministrul preciează că Hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti reprezintă un proiect prioritar, atât pentru România şi Ministerul Energiei, cât şi pentru el, personal, ca ministru.

,,Noi vești pentru Tarnița – Lăpuștești. S-a încheiat consultarea de piață, trecem la licitația pentru studiul de fezabilitate. Pentru anunțul lansat pe 1 august de SAPE SA, pentru etapa de cercetare de piață, pentru stabilirea valorii estimate, respectiv a prețului estimativ pentru fiecare fază de proiect solicitată, durata de realizare a celor două etape, documentele necesare, identificarea prestatorilor cu experiență, a existat interes internațional. Companii din Coreea de Sud, Spania și Germania și-au exprimat interesul.”, a transmis oficialul din Energie pe pagina sa de Facebook.
Potrivit ministrului, au fost depuse 13 oferte neangajante pentru realizarea proiectului Tarnița – Lăpuștești.

,,Ele vor fi analizate de SAPE, urmând ca în septembrie să trecem la următoarele etape.”, precizează Sebastian Burduja.

În septembrie, SAPE, Ministerul Energiei și Hidroelectrica vor elabora caietul de sarcini privind întocmirea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarnița – Lăpuștești, mai arată sursa citată..

,,Hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești reprezintă un proiect prioritar, atât pentru România și Ministerul Energiei, cât și pentru mine, personal, ca ministru. Pentru că vorbim despre un proiect de care România are nevoie. Și despre care vom mai vorbi, cu siguranță, în viitorul foarte apropiat.”, spune ministrul.

La sfârşitul lunii iulie, Sebastian Burduja a vorbit despre proiectul centralei hidroenergetice cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, menţionând că nu e prima dată când România încearcă să facă acest proiect, dar acum „a venit timpul lui”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: