Interesul românilor pentru scutere electrice a crescut in ultimul an cu 173% (studiu)

August 21, 2023
145 Views

Interesul românilor pentru scutere electrice a urcat în ultimul an cu 173% faţă de anul precedent, pe fondul creşterii inflaţiei şi costului carburanţilor tradiţionali, arată un studiu realizat de o companie de profil.

“Începând cu luna ianuarie, interesul pentru scutere electrice a cunoscut o creştere fără precedent, de 173%, subliniind schimbările înregistrate în peisajul preferinţelor de mobilitate urbană. Sintagma ‘scutere electrice’ plus alte cuvinte cheie înrudite au generat peste 170.000 de căutări pe Google în ultimul an, cu o medie lunară de 5.400 de căutări. În acelaşi interval, ‘scooter electric’ a înregistrat, în medie, 27.000 de căutări pe lună. Dintre cele 170.000 de căutări efectuate, aproape 160.000 au fost făcute de pe dispozitive mobile. Creşterea numărului de căutări online este incontestabil legată de îngrijorările din ce în ce mai mari legate de mediu, de poluarea din marile oraşe, dar totodată şi de costurile mari cu carburantul tradiţional”, se menţionează în studiul intern realizat de ATVRom, în perioada iulie-august 2023.

De asemenea, sintagma “mobilitate urbană” are o creştere de peste 900% comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Studiul mai arată că utilizatorii care manifestă cel mai mare interes pentru căutarea de scutere electrice provin din: Prahova, Constanţa, Timiş şi Bucureşti.

Pe măsură ce comunitatea globală se mobilizează pentru a combate schimbările climatice şi a reduce emisiile de carbon, românii sunt interesaţi să adopte alternative sustenabile de transport. “Scuterele electrice, cu emisii zero în timpul funcţionării şi o amprentă ecologică minimă, reprezintă o soluţie practică care abordează simultan atât nevoile de transport, cât şi bunăstarea mediului înconjurător”, susţin reprezentanţii companiei.

……

Leave A Comment