Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei și ploi puține

August 9, 2023
97 Views

Vremea în luna august va fi mai caldă decât normalul perioadei din calendar, temperaturile urmând să se menţină peste cele specifice până la începutul lunii septembrie, potrivit prognozei emise de meteorologi pentru intervalul 7 august – 4 septembrie.

Potrivit ANM, în săptămâna 7-14 august, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, pe întregul teritoriu al României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Ulterior se va încălzi, iar în săptămâna 14-21 august, temperaturile medii se vor situa peste cele specifice perioadei, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Pentru ultima săptămână a lunii, 21-28 august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, începutul lunii septembrie aduce temperaturi mai calde decât cele normale perioadei din calendar, iar cantităţile de ploi vor fi reduse.

În săptămâna 28 august – 4 septembrie, ANM estimează că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întregul teritoriu al României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Leave A Comment

%d bloggers like this: