Când intră pensiile pe card în august 2023. Ziua în care se fac plățile. Anunțul momentului pentru toți pensionarii

July 31, 2023
179 Views

Veste bună pentru pensionarii din România, când intră pensiile pe card în august 2023, vor avea parte și de 250 de lei în plus, a patra tranșă de bani pentru alimente și mese calde, oferite cu ajutorul programului „Sprijin pentru România”.

Când intră pensiile pe card în august 2023?

În luna august, pensionarii vor primi banii în funcție de modul în care ei aleg să fie livrați banii. Prin urmare, seniorii care au ales să primească banii prin Poșta Română vor trebui să aștepte sumele de bani începând cu data de 1 până pe 15, la domiciliul lor.
În cazul în care nu sunt găsiți la domiciliu, pensiile pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
Pensionarii care au ales să primească bani în cont curent sau pe card vor aștepta până pe data de 12 august, cel târziu 13, având în vedere minivacanța bugetarilor, deoarece zilele de 14 și 15 sunt zile nelucrătoare.

În luna august va intra a patra tranșă de bani pentru alimente și mese calde
Pe lângă pensiile cuvenite din luna august 2023, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și cei care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi suma de 250 de lei, bani care pot fi cheltuiți pentru a cumpăra alimente sau mese calde.

Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România”, în șase tranșe egale, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. A treia tranșă a fost virată în luna iunie, iar a patra tranșă va fi virată pe carduri în luna august.

Până în momentul de față, cardurile au fost încărcate deja cu trei tranșe. Prin urmare, românii defavorizați mai au de încasat încă 750 de lei în alte trei tranșe, toate acestea până la sfârșitul anului. Fiecare voucher are valabilitatea de un an și poate fi folosit o singură dată de beneficiar.

„Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se arată în textul de lege.

Românii care nu vor mai primi vouchere sociale în luna august
Programul „Sprijin pentru România” vine în ajutorul persoanele care au un venit net lunar mai mic sau egal cu 1.700 de lei pentru achiziționarea alimentelor de bază. Noua tranșa de bani va fi virată în luna august 2023, însă unele persoanele ar putea rămâne fără acești bani, chiar dacă sunt eligibili.

Românii care pierd dreptul la acest ajutor, conform Ordonanței de Urgență nr. 63 din 9 mai 2023, sunt cei care părăsesc țara, cei care sunt condamnați sau cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în textul OUG 63/9 mai 2022.

Leave A Comment