Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi vor indica termometrele în România

July 26, 2023
147 Views

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat marți estimările meteo pentru patru săptămâni, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.
Este vorba despre perioada 24 iulie – 21 august 2023 pentru care este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 24.07.2023 – 31.07.2023
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
„Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, nord-estice și local în cele centrale, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă”, precizează ANM.

Săptămâna 31.07.2023 – 7.08.2023
În a doua săptămână a intervalului, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și centrale.

„În rest, (cantitățile de precipitații)vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”, explică ANM.

Săptămâna 7.08.2023 – 14.08.2023
În cea de-a treia săptămână a intervalului, temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile”, explică ANM.

Săptămâna 14.08.2023 – 21.08.2023
În ultima săptămână a intervalului, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.
„Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sud-vestice”, se mai arată în estimări.

De precizat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

Leave A Comment