Companiile care investesc in propria securitate cibernetica au cu 18% mai multe sanse sa-si creasca afacerile

June 26, 2023
65 Views

Companiile care îşi aliniază cu precizie programele de securitate cibernetică la obiectivele de afaceri au cu 18% mai multe şanse să îşi crească veniturile, cota de piaţă, precum şi cu 26% mai multe şanse de a reduce costul incidentelor, relevă Raportul Accenture State of Cyber Resilience 2023, publicat recent.

Conform cercetării, directorii operaţiunilor de securitate cibernetică şi conducerea executivă sunt de comun acord în ceea ce priveşte prioritatea activelor şi operaţiunilor care trebuie protejate şi iau în considerare riscul de securitate cibernetică în mare măsură atunci când evaluează riscul general al companiei de top (65%), în comparaţie cu o organizaţie care nu pune accent pe programele de securitate cibernetică (11%).

De asemenea, companiile care se află în fruntea eforturilor în domeniul securităţii cibernetice, botezate “transformatori cibernetici”, în cadrul raportului Accenture, sunt mai predispuse să utilizeze furnizorii de servicii gestionate pentru a administra astfel de operaţiuni (40%) faţă de alte companii (24%).

În plus, 45% dintre organizaţiile care fac eforturi pentru a se proteja din punct de vedere cibernetic au în plan să ia măsuri, precum încorporarea partenerilor din ecosistem sau din lanţul de aprovizionare în planul lor de răspuns la incidente. Sun acest procent se află companiile care nu pun accent pe aceste aspecte (37%). Totodată, la capitolul solicitării colaboratorilor să respecte standarde stricte de securitate cibernetică, ponderea este de 41% vs 29%.

Potrivit sursei citate, “transformatorii cibernetici” sunt mult mai dispuşi să se bazeze în mare măsură pe automatizare pentru propriile programe de securitate cibernetică (89%), faţă de 57% cât le revin restului companiilor.

O altă concluzie a raportului de specialitate arată că 96% dintre respondenţii ale căror organizaţii îşi automatizează substanţial securitatea cibernetică au declarat că automatizarea îi ajută să atenueze lipsa de talente în domeniul cibernetic, o provocare-cheie pentru orice companie care urmăreşte să obţină rezilienţă cibernetică.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: