Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum se anunță vremea în luna iulie, cât de mult va ploua

June 17, 2023
156 Views

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, valabilă în perioada 19 iunie-17 iulie 2023.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 19-26 iunie
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, precum şi în cele estice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26 iunie-3 iulie
Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 3-10 iulie
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui uşor deficit, local, în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 10-17 iulie
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în cele sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Leave A Comment