Peste 70 % dintre angajatorii români sunt dispuşi să majoreze salariile pentru a-şi păstra angajaţii – studiu

June 11, 2023
93 Views

Peste 70% dintre angajatorii români estimează că salariile din companiile lor sunt la acelaşi nivel cu al competiţiei, dar sunt dispuşi să le majoreze pentru a-şi păstra angajaţii, potrivit unui studiu de specialitate, dat joi publicităţii, care arată, totodată, că în acest an cele mai multe angajări se vor face în IT&C, producţie şi FMCG.

Totuşi, pentru a face faţă unei eventuale recesiuni, 73% dintre respondenţi declară că ar îngheţa angajările. Alte opţiuni interesante într-un astfel de scenariu sunt dezvoltarea abilităţilor angajaţilor, ajustarea produselor şi serviciilor – vor fi vândute doar cele eficiente din punct de vedere al costurilor, creşterea preţurilor, reducerea pachetelor de compensaţii şi beneficii, investiţiile în eficienţa energetică, programul mai scurt de lucru sau creşterea orelor de muncă de acasă (pentru a reduce costurile cu energia), se arată în studiul Randstad România HR Trends 2023.

Principala tendinţă în rândul candidaţilor, care se transformă într-un impediment major în recrutare, constă în aşteptările mari ale forţei de muncă în ceea ce priveşte salariul, deoarece românii se străduiesc din ce în ce mai mult să obţină o calitate mai bună a vieţii.

„Aşteptările salariale nerealiste reprezintă cel mai frecvent obstacol în recrutare, pentru aproximativ 90% dintre liderii români, care întâmpină, de asemenea, dificultăţi în găsirea de candidaţi cu experienţa de lucru necesară în industria în care lucrează”, precizează raportul.

În ceea ce priveşte planurile de angajare în cursul acestui an, 33% dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere a numărului de angajaţi, 50% nu vor angaja în acest an, iar 6% anticipează o scădere a numărului de angajaţi. IT&C, producţie şi FMCG sunt sectoarele care necesită cel mai mare volum de angajări.

Aproximativ jumătate dintre companiile participante care au poziţii deschise în acest an declară că fac angajări datorită creşterii afacerii, printre alte motive semnificative pentru noi angajări aflându-se nevoia de noi competenţe în organizaţie, diversificarea afacerii şi fluctuaţia de personal.

Majoritatea companiilor caută candidaţi în departamentele de vânzări sau IT, respondenţilor fiindu-le cel mai dificil să angajeze în departamentele de marketing/comunicare (tradiţionale), vânzări şi achiziţii.

…..

Leave A Comment