Vremea în următoarele 2 săptămâni: când vine vara cu adevărat. Ce spun meteorologii despre fenomene severe

June 6, 2023
133 Views

Vara adevărată încă se lasă așteptată. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 5-18 iunie. Se anunță vreme frumoasă, dar și episoade de instabilitate cu ploi în majoritatea regiunilor.
…..
Precipitații în Transilvania
Vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână, iar în cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variații semnificative de la o zi la cealaltă și pentru multe perioade se va situa ușor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 grade Celsius, iar ale minimelor între 10 și 12 grade Celsius. Doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va crește probabilitatea ca acestea să se extindă.
…..
Minime de 9 grade Celsius la munte
Vremea nu va suferi schimbări semnificative din punct de vedere termic pe tot intervalul de prognoză. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 14-16 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 6 și 9 grade Celsius mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6,7,8 și 14 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara și pe arii mai extinse din 12 iunie.

…..

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: