Regele Charles al III-lea, în România: “Întotdeauna m-am simțit acasă în România” – discurs cu versuri din Eminescu. Recepție în onoarea sa, la Cotroceni / Ce va face regele britanic în vizita sa privată de cinci zile

June 3, 2023
139 Views

Regele Charles a ajuns în România, vineri, suveranul britanic venind într-o vizită privată de cinci zile, prima a unui monarh britanic în țara noastră. Înainte de a merge în Transilvania, regele a fost primit de Klaus Iohannis la Cotroceni, unde a fost organizată o recepție în onoarea acestuia. „Întotdeauna m-am simțit acasă în România”, a transmis regele Charles într-un discurs început în limba română, în care a inserat versuri din Mihai Eminescu.

În discursul susținut la Cotroceni, la recepția la care au luat parte aproximativ 300 de persoane, Regele Charles a spus că a ajuns iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea, continuând în limba română: „ţară de glorii, ţară de dor”. În discursul său emoționant, monarhul britanic a mai spus că abia așteaptă să-și joace rolul în strângerea și mai puternică a relațiilor între România și Marea Britanie.

Cititi un amplu articol privind vizita Regelui Charles al-III-lea in Romania pe hotnews.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: