Prognoza meteo pentru iunie. Cum va fi vremea în prima lună de vară

June 1, 2023
128 Views

Vremea se va încălzi și va fi apropiată valorilor termice specifice perioadei, iar ploile vor fi mai frecvente în a doua parte a lunii iunie în regiunile vestice, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 29 mai – 26 iunie.

Săptămâna 29 mai – 5 iunie 2023
Potrivit meteorologilor, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.
Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, precum și în regiunile vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Săptămâna 5 – 12 iunie 2023
În această săptămână, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele sud-estice.
De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în vestul și nord-vestul țării, iar în rest vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 12 – 19 iunie 2023
La mijlocul lunii iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
În același timp, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud-vestice, dar și deficitar în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19 – 26 iunie 2023
ANM anunță că în acest interval mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Leave A Comment