Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru prevenirea separării copilului de familie

May 31, 2023
190 Views

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind separarea copilului de familie, a anunțat Administrația Prezidențială. Dezbaterile din Parlament pe actul normativ au lansat o serie de controverse și proteste din partea aleșilor AUR.

Administrația Prezidențială a anunțat marți, 30 mai, că președinteele Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

Camera Deputaților a adoptat decizional, pe 10 mai, proiectul privind prevenirea separării copilului de familie prin care se dorește, printre altele, sprijinirea părinților vulnerabili și înființarea de centre de zi în care copiii să fie educați și consiliați.

Actul normativ i-a scos pe membrii partidului AUR la un protest chiar în curtea Parlamentului, fiind totodată lansate mai multe contre între parlamentari și controverse la adresa proiectului de lege. PSD a susținut într-un comunicat de presă că AUR a votat în comisii în unanimitate proiectul de lege.

Dezbaterile din Legislativ au generat și mai multe scandaluri în ședințele aleșilor Legislativului, care s-au lăsat cu sancțiuni pentru mai mulți deputați AUR, printre care și un neafiliat.

Ce prevede Legea

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: