Cluj Innovation Days : Trei zile sub semnul inovarii si noilor tehnologii, la evenimentul fanion al Cluj IT Cluster

May 25, 2023
77 Views

Cluj Innovation Days (CID), ajuns la cea de-a 11-a ediţie, va avea loc la Cluj-Napoca, timp de trei zile, între 24 şi 26 mai, fiind un punct de referinţă pentru poziţionarea Clujului şi a României ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun. informează miercuri organizatorul.

Organizată anual de Cluj IT Cluster, cea mai mare şi reprezentativă asociaţie de profil din România, CID2023 se desfăşoară sub motto-ul: Tech Nation – Building a brighter future for Romania through technology, subliniind necesitatea apelării la soluţii precum cele oferite de Cluj IT şi membrii săi, pentru construirea un viitor mai luminos pentru România, prin tehnologie.

În cele trei zile, organizatorii au pregătit mai multe dezbateri, sub forma unor paneluri organizate în sistem hibrid, potrivit unui comunicat de presă. Evenimentele în format fizic au loc la BT Campus, pe Calea Dorobanţilor nr. 30, din Cluj-Napoca, dar şi la Grand Hotel Italia unde, în 25 mai, are loc lansarea oficială a Centrului de Inovare Digitală pentru Societate – eDIH4Society, care va livra servicii valorând aproape 4 milioane de euro, în următorii 3 ani, contribuind la accelerarea transformării digitale a instituţiilor publice din administraţie şi sănătate, precum şi a companiilor de producţie din Regiunea Nord-Vest.

eDIH4Society este propus de un consorţiu condus de Cluj IT Cluster şi format din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi Universitatea din Oradea.

Cluj Innovation Days se va bucura, şi în acest an, de prezenţa unor personalităţi reprezentative din ţară şi străinătate, factori de decizie şi experţi în domeniu. Printre vorbitorii din cadrul evenimentului se numără Ramona Samson, Chief Economist Unit at the Directorate-General for Research and Innovation, European Commission, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Andreas Bender, profesor la Cambridge University, dar şi Raman Ganguly, Head of Support for Research IT la Universitatea din Viena.

“Marcăm cu ocazia conferinţei noastre anuale lansarea uneia dintre cele mai importante iniţiative la nivel regional privind digitalizarea, Centrul de Inovare Digitală pentru Societate. Este un pariu pe termen lung pe care Cluj IT şi partenerii săi din mediul academic şi cel de afaceri îl propun Regiunii Nord-Vest: digitalizarea, ca fundament al noilor strategii de dezvoltare organizaţională şi de business, va genera beneficii pentru cei care se angajează pe acest drum. De astăzi suntem aici pentru a asista, gratuit, pe cei interesaţi de un asemenea parcurs. Mai sunt câţiva paşi de făcut de autorităţile din România, iar odată aceste formalităţi încheiate vom putea trece la treabă”, a spus Andrei Kelemen, directorul general al Cluj IT Cluster.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: