Prognoza meteo: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

April 18, 2023
84 Views

Vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor săptămâna viitoare, iar ploile vor fi mai frecvente în intervalul 17 – 20 aprilie şi după data de 25 aprilie, arată prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptâmâni, publicată luni de ANM.

…..

TRANSILVANIA

Între 17 și 22 aprilie, valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor va fi în jur de 6 grade.

În intervalul următor se va încălzi ușor și treptat, astfel că, în medie, maximele termice vor fi de la 16 la 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 6 și 8 grade.

Vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 17 și 20 aprilie și după data de 25 aprilie.

…..

LA MUNTE

În prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -2 și 1 grad.

În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie între 8 și 11 grade, iar minimele între -1 și 3 grade.

Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, sub formă de ploaie, iar în prima săptămână, la altitudini mari și lapoviță și ninsoare. Acestea vor avea și caracter de avesă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

***

Estimările meteorologice pe două săptămâni sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

„Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”, explică Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Leave A Comment

%d bloggers like this: