Majoritatea romanilor intentioneaza sa calatoreasca in acest an ; o treime prefera transportul cu avionul (studiu)

April 17, 2023
121 Views

Opt din zece români intenţionează să călătorească în 2023, însă 86% dintre aceştia susţin că nu au făcut încă o rezervare, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat vineri.

Conform cercetării Teads, 63% dintre respondenţi au declarat că urmează să facă aranjamentele necesare în prima jumătate a anului, iar peste o treime (34%) au susţinut că vor alege transportul cu avionul, dacă destinaţia este internaţională. În cazul destinaţiilor interne, maşina este opţiunea numărul 1, cu 33% dintre opţiuni.

De asemenea, mai mult de jumătate (54%) din totalul celor chestionaţi se documentează despre vacanţă în mediul online, în timp ce 44% vor călători pentru a se recrea, iar cele mai importante criterii care influenţează decizia de cumpărare sunt costul şi destinaţia.

La nivel general, opt din zece români au planuri de călătorie, în 2023, un interes ridicat fiind observat în rândul generaţiei Boomers (90%). În acelaşi timp, cel mai scăzut interes pentru călătorii a fost manifestat de către Millenials (68%).

Aproape jumătate dintre cei care intenţionează să călătorească (48%) vor avea una sau două vacanţe, în acest an, iar 52% se aşteaptă la cel puţin trei călătorii, anul acesta.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: