Concursul Internațional de Bridge „CLUJ OPEN” va avea premii în valoare de 36.000RON

Concursul Internațional de Bridge CLUJ OPEN se va desfășura în perioada 24-26 februarie 2023, la Hotel Belvedere, Cluj-Napoca. La cea de-a 45-a ediție a acestei competiții s-au înscris pana acum peste 100 de participanți, jucători de top din România, Ungaria, Austria, Cehia, Polonia, Bulgaria și Olanda, inclusiv un câștigător al celei mai prestigioase competiții de bridge din lume (Echipa Poloniei a castigat Bermuda Bowl in 2019). Premiile vor fi în valoare de 36.000 RON

Bridge-ul este un fascinant sport al minții, asemenea șahului și Go-ului, și este practicat de peste 220.000.000 de jucători de toate vârstele din întreaga lume. Este un joc al informației incomplete, de cooperare între parteneri, ce dezvoltă gândirea analitică și planificarea strategică, dar și deprinderi de viață cum fi empatia și cooperarea. În multe țări este materie de studiu în școală, iar pentru vârsta a treia o metodă de a preveni demența sau de a trata Alzheimer.

Într-un turneu de bridge, aceeași distribuție a cărților este jucată la mai multe mese, de către jucători diferiți. Câștigătoare este perechea care obține cele mai bune rezultate cu acea distribuție. Printre pasionații celebri ai bridge-ului îi găsim pe Warren Buffet, Bill Gates, Margaret Thatcher, Dwight Eisenhower, Winston Churchill, Mahatma Gandhi, Omar Sharif, Martina Navratilova, muzicienii de la Radiohead și chiar și Snoopy.

Bridge-ul clujean s-a dezvoltat în anii ’70 datorită unor inimoși și pasionați bridgiști, ca Nicu Munteanu, Csoma Zoltan și Gyorkos Imre. Turneele din acea perioadă aveau o participare de 400-500 de concurenți. În toamna anului 1983, la Cupa Tractorul de la Braşov, s-au adunat nu mai puțin de 530 de jucători. Aproximativ 90% dintre ei erau intelectuali, iar aşa concentrare de oameni a pus pe gânduri conducerea de atunci. În consecință, la câteva zile după, bridge-ul a devenit sport interzis.

Bridge-ul competițional este reglementat de către Federația Română de Bridge, înființată în anul 1990, membră a Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Federației Mondiale de Bridge. Federația Română de Bridge are în evidență 26 de cluburi și aproximativ 3700 de jucători.

Leave A Comment