Raport Microsoft ” 65% dintre companiile din Romania vor un mediu complet securizat al sistemului de telemunca

February 13, 2023
218 Views

Munca de acasă, digitalizarea şi diversificarea ameninţărilor informatice cresc riscurile de securitate pentru companiile din România, este una dintre concluziile evenimentului “Cybertech sau Science Fiction: Ce trebuie să ştie investitorii despre tendinţele şi vulnerabilităţile în domeniul securităţii cibernetice în 2023”, organizat joi la Bucureşti.

Pe acest fond, un raport al Microsoft relevă faptul că aproape două treimi dintre companiile din România (65%) folosesc sau vor să folosească telemunca într-un mediu complet securizat.

“Peisajul securităţii cibernetice continuă să evolueze, iar modelul Zero Trust este acum imperativ pentru organizaţiile care doresc să se protejeze, asigurând şi flexibilitate angajaţilor pentru a fi productivi. Implementarea Zero Trust înseamnă tranziţia de la încredere implicită – unde se presupune că întreaga reţea internă este sigură – la un model care presupune verificarea în mod explicit a întregii infrastructuri, pe baza tuturor semnalelor disponibile. Microsoft a creat un model de maturitate Zero Trust care ajută companiile să aleagă cele mai potrivite politici de securitate pe baza profilului lor. Conform raportului nostru, Cybersecurity trends in Central and Eastern Europe, 65% din companiile din România au implementat sau au ca prioritate implementarea telemuncii pe baza unei arhitecturi de securitate implicită, pentru care Microsoft recomandă o abordare de tip Zero Trust”, a declarat Eugen Rusen, Security Cloud Solution Architects Lead CEE în cadrul Microsoft.

La rândul său, Sorin Ioan Stănică, comisar-şef de poliţie şi şef al Biroului Prevenire din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, a punctat: “Criminalitatea informatică este un domeniu aflat într-o permanentă inovare şi cunoaşte o rată foarte rapidă de dezvoltare şi diversificare. Expansiunea tipurilor de dispozitive care fac posibilă accesarea mobilă a internetului, pe de-o parte, şi digitalizarea banilor şi a operaţiunilor bancare, pe de alta, sunt elemente care au dus la creşterea exponenţială a numărului de utilizatori şi, implicit, a riscurilor de victimizare. Dezvoltarea parteneriatului cu alte instituţii sau organizaţii, care pot contribui la eficientizarea şi multiplicarea acţiunilor cu caracter preventiv, reprezintă o abordare curentă a Poliţiei Române în organizarea demersurilor specifice domeniului prevenirii criminalităţii informatice.

…..

Microsoft a organizat, joi, alături de Camera de Comerţ Elveţia – România şi Swiss Webacademy, conferinţa cu tema “Cybertech or Science Fiction: Ce trebuie să ştie investitorii despre tendinţele în securitate cibernetică şi vulnerabilităţi, în 2023”. AGERPRES

Leave A Comment