Ginkgo Biloba: Beneficii pentru organism. Administrare

January 30, 2023
91 Views

 

Despre ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un arbore care poate ajunge la vârsta de 1000 de ani și la înălțimea de 30 de metri, originar din sud-estul Chinei. Acesta este unul dintre cei mai vechi arbori de pe pământ. Extractul de ginkgo biloba este colectat din frunzele arborelui și folosit sub formă de supliment alimentar, tinctură, sirop sau cremă.

Ce este ginkgo biloba?
Ginkgo biloba este una dintre acele plante medicinale folosită din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile curative pe care le deține.

Originea gingko biloba
Originar din China, Japonia sau Coreea, ginkgo biloba a ajuns și pe continentul european începând cu anul 1730. Acesta este renumit pentru proprietățile curative pe care le deține, devenind una dintre cele mai comercializate plante medicinale.

Proprietățile ginkgo biloba
Proprietățile antioxidante fac din ginkgo biloba o plantă medicinală atât de apreciată. Încă din vechime, frunzele de ginkgo biloba erau deja folosite popular pentru tratarea afecțiunilor respiratorii precum bronșita. Frunzele acestui arbore conțin cantități mari de flavonoide și terpenoide, antioxidanți care oferă protecție organismului atunci când vine vorba despre efectul radicalilor liberi. Radicalii liberi nu numai că favorizează instalarea bolilor, însă totodată accelerează și procesul de îmbătrânire.

Cum folosim ginkgo biloba?
Ginkgo biloba poate fi folosit pentru menținerea sănătății și prevenirea unor afecțiuni, dar și pentru tratarea unor boli deja instalate. Indiferent de motivul pe care îl ai atunci când te hotărăști să iei ginkgo biloba, este important să te consulți cu medicul de familie înainte.

Produse pe bază de ginkgo biloba
Ginkgo biloba se găsește sub mai multe forme, iar tu poți alege cea mai potrivită metodă de administrare pentru tine.

Suplimente alimentare cu ginkgo biloba

Suplimentele alimentare cu ginkgo biloba pot fi folosite pentru stimularea circulației sangvine la nivelul creierului, pentru proprietățile sale antioxidante, pentru îmbunătățirea memoriei ori pentru proprietățile sale curative în tratarea multor afecțiuni. Specialiștii recomandă o doză mică pentru început – maximum 120 mg/ zi, care poate fi mărită apoi treptat în funcție de nevoi. Dacă se începe cu o doză prea mare, pot apărea problemele gastrointestinale.

Ceai de ginkgo biloba

Poți să te bucuri de proprietățile ginkgo biloba și utilizând aceste frunze sub formă de ceai – mare atenție însă, frunzele trebuie să fie complet uscate. Ceaiul de ginkgo biloba nu conține cofeină, ceea ce înseamnă că poate fi consumat și de către cei care evită cafeaua. Beneficiile consumului de ceai de ginkgo biloba sunt similare cu beneficiile suplimentelor alimentare, diferența este însă că în cazul suplimentelor este vorba despre o doză mai concentrată.

Tincturi cu ginkgo biloba

Tinctura de ginkgo biloba este un extract lichid obținut din frunzele arborelui cu același nume. Aceasta este recomandată persoanelor care nu au capacitatea de a înghiți suplimentele alimentare sub formă de capsulă sau tabletă.

Unguente cu ginkgo biloba

Unguentele cu ginkgo biloba sunt benefice pentru sănătatea pielii. Acestea pot atenua problemele precum celulita, însă totodată au și capacitatea de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și de a estompa ridurile de pe chip. Circulația periferică poate fi, de asemenea, îmbunătățită cu unguente care conțin acest extract, iar leziunile cutanate se vindecă mai repede.

Medicamente cu ginkgo biloba

Unele medicamente conțin, de asemenea, extract de ginkgo biloba. Printre acestea se numără medicamentele pentru îmbunătățirea circulației sangvine, precum și unele medicamente folosite în tratarea problemelor de auz sau vertijului.

Administrarea ginkgo biloba în suplimente naturale
Dacă te hotărăști să folosești ginkgo biloba sub formă de supliment natural, e bine să ceri mai întâi sfatul medicului de familie ori să respecți indicațiile oferite de producător pe eticheta produsului.

Doza zilnică recomandată de ginkgo biloba

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: