Blue Monday – cea mai depresivă zi din an. Calculul după care a fost stabilită cea mai tristă zi

January 16, 2023
95 Views

Blue Monday sau „Lunea cea tristă” este numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie. În 2023, Blue Monday este pe 16 ianuarie.

Blue Monday – mit sau realitate? Toată lumea a auzit de Blue Monday sau de „cea mai depresivă zi din an”, dar câți dintre noi știm cum a apărut acest concept și cum s-a dezvoltat de-a lungul anilor?

Conceptul de cea mai depresivă zi din an îi aparține lui Cliff Arnall, psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff.
Iar numele de Blue Monday a fost prima dată folosit în 2005 într-o campanie de publicitate realizată de compania britanică Sky Travel.

Pentru a-și susține teoria cu cea mai tristă zi din an, Cliff Arnall a creat o formulă matematică. Pentru a realiza formula, psihologul Cliff Arnall a luat în considerare mai multe aspecte: perioada de după Crăciun și obiectivele oamenilor pentru noul an, vremea din lunile de iarnă, facturile la utilități care sunt mai crescute în perioada de iarnă, și motivația redusă a oamenilor. Acestea sunt cauzele apariției depresiei sezoniere.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că depresia sezonieră este o afecțiune susținută și dovedită de studii medicale clinice, conceptul de Blue Monday, anunțat de psihologul Cliff Arnall, a stârnit multe controverse, iar colegii de breaslă au spus că este mai degrabă o pseudoștiință.

…..

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și îmbunătățească starea psihică, psihologul dr. Claire Vowel le recomandă să-și formeze noi obiceiuri.

Dr. Claire a spus că noile obiceiuri pot ameliora anumite afecțiuni precum depresia și anxietatea.

Leave A Comment

%d bloggers like this: