Prognoza meteo: Temperaturi mai ridicate decât cele normale în întreaga țară / Cum va fi vremea în următoarea lună

January 15, 2023
171 Views

În următoarele patru săptămâni, temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 16 ianuarie – 13 februarie 2023. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 ianuarie 2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.
Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 6 – 13 februarie 2023
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pe patru săptămâni sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

„Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, explică ANM.

Leave A Comment