Cum va fi vremea în fiecare regiune din țară. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

January 3, 2023
129 Views

E vreme de primăvară, deși, calendaristic vorbind, suntem în toiul iernii, când, teoretic, ar trebui să avem zăpadă și îngheț. Ce va urma? ANM a publicat luni o estimare a evoluției valorilor termice pentru intervalul 2-15 ianuarie 2023.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate, potrivit ANM, temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
…..
Transilvania: Valori oscilante
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila în Transilvania, iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale minimelor -4…-3 grade.
„În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -6…-3 grade.Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie”, arată ANM.
…..
Cum va fi vremea la munte
În zona montană, vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul aceștia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3…-2 grade și ale celor nocturne de -8…-7 grade.

Leave A Comment

%d bloggers like this: